Ычкам маалымат
Окуялар календар
<< Февраль, 2019 >>
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ ВС
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28

©

Өкмөт
Өнөктөштөр
Жаңылык Бирдин айынын 13
1144953 3 2x
  • 1144953 3 2x
  • 1144953 3 2x

Тамак аш азыктарынын коопсуздугу боюнча коференциясы

 

2019-жыдын 12-13 февралында тамак-аш продуктуларынын коопсуздугу боюнча биринчи Эл аралык ФАО/БДСУ коференциясын өткөрдү.

Аталган коференция Аддис-Абебе шаарында (Эфиопияда) болуп өттү. Конференциянын максаты, тамак аш азыктарынын коопсуздуулугун таанууну жана улуттук долбоорлорго жана саясат ыкмаларына тамак-аш коопсуздугу маселелерин кеңейтүү жолдорун талкуулоо болуп саналат.

Кыргыз Республикасынын улуттук туруктуу өнүгүү стратегиясында азык-түлүк коопсуздугунун, агроөнөржай комплексин мамлекеттик жөнгө салуу жолу аркылуу камсыздоо тапшырмасы коюлган. Бүгүнкү күндө тамак аш азыктарын жеткирүү (экспортоо) чынжырчасы эл аралык мүнөзгө ээ болуп келет. Ошондуктан өкмөттөр аралык, өндүрүүчүлөр жана керектөөчүлөрдүн эффективдүү кызматташуусу, азык түлүк коопсуздугун камсыздоого өбөлгө түзөт.

Кыргыз Республикасынын Айыл чарба тамак аш өнөржайы жана мелиорация минстрлиги, өнүгүүгө багытталган ФАО, ЮНИСЕФ, БДСУ, БДАП жана тамактануу иш чараларын кеңейтүү кыймылы (SUN) менен биргеликте, улуттук программалардын артыкчылыктуу багыты делген агроөнөржай комплексинин саясатын жана анын башкы багыттарын аныктоодо өз имердүүлүгүн активдүү көрсөтүп келет.

Конференцияга дүйнөнүн 150 мамлекеттеринен 700 дөн ашуун делегаттар катышты. Кыргыз Республикасынын Айыл чарба тамак аш өнөржайы жана мелиорация министринин орун басары Эркинбек Чодуев өз сөзүндө кабыл алынуучу чаралар жана азык түлүк коопсуздугунун абалын жакшыртуу жолдорун жөнгө салуу, азык түлүк коопсудугунун башкы багыты экендиги жөнүндө сөз кылды.

Назад

Маалымат системалары

Суу чарба жана
мелиорация департаментинин
маалымат ресурсу

Маалымат блогу